Top

Ką turite žinoti, jei svajojate apie darbą Londono restoranuose: patarimai iš pro lūpų

Tekstas: Rima Aukštuolytė, foto: unsplash.com

Tomas Lidakevičius, Londono „Peninsula“ restorano šefas, sako, kad Londone fine dining restoranuose darbuotojų trūksta. Tačiau, jo teigimu, jauni žmonės nenori tiesiog ateiti ir dirbti, nes žino, kad darbas restorane netelpa į 8 valandas. 14–16 valandų yra realybė, su kuria susiduriama restorano virtuvėje. Dėl šios priežasties darbo ieškantys žmonės renkasi agentūras, kurios restoranams siunčia darbuotojus.

„Įsivaizduokite, atsiunčia man tokį žmogų iš agentūros, aš jį apmokau. Bet jei jam kas nors nepatinka, jis turi visas teises sudėti peilius, trenkti durimis ir išeiti. O agentūrai mes turėsime sumokėti už kiekvieną valandą, kurią jis praleido pas mus, net jei neišdirbo 8 valandų darbo dienos.

Taigi, natūralu, kad jauni žmonės renkasi dirbti per agentūras, garantuojančias mažesnes valandas ir didesnį uždarbį“, – veikiančią tvarką aiškina T. Lidakevičius, pasak kurio, agentūros yra sugadinusios visą darbo virtuvėje tvarką.

O svajojantiems apie darbą restorane Londone jis pataria:

  1. Žinokite, kur norite dirbti. Išsirinkite konkrečius restoranus ir kreipkitės į juos.
  2. Jūsų entuziazmas tiesiog ateiti į restorano virtuvę ir pasakyti, kad norite čia dirbti, gali ir nesuveikti. Viskas priklauso nuo jūsų turimų žinių ir kompetencijų virtuvėje.
  3. Mokėkite anglų kalbą, kad galėtumėte suprasti, ką jums sako, ir mokėtumėte atsakyti.