Top

„Nomos“ naujame sezone šokiruojančios naujienos: žinią skelbia žymus maisto tinklaraštininkas iš Kopenhagos

Tekstas: Urtė Mikelevičiūtė, šaltinis: feinschmeckeren.dk

Vienas žymiausių maisto ir vyno žurnalistų, gyvenantis Kopenhagoje, Rasmusas Pasgardas (Feinschmeckeren.dk) parašė įrašai angliškai vien dėl to, jog „Nomos“ naujienos pasiektų kuo daugiau žmonių.

Maisto tinklaraštininkas, įprastai rašantis danų kalba, savo tinklaraštyje skelbia: „Nusprendžiau parašyti angliškai, kad galėčiau pasiekti kuo daugiau sekėjų visame pasaulyje.“

Pasgardas buvo vienas tų laimingųjų, kuris turėjo galimybę sudalyvauti naujo meniu ragavime dar iki oficialaus „Nomos“ atsidarymo naujam – laukinės mėsos ir miško – sezonui.

„Noma“ savo darbą dalija į tris sezonus: jūrų gėrybių, daržovių ir augalų, laukinės mėsos ir miško.

Savo tinklaraštyje Ffeinschmeckeren.dk maisto žurnalistas dalijasi išskirtiniais įspūdžiais iš vakarienės.Voverės, antys ir elniai

Vienas įspūdingiausių šio sezono ingredientų – garum padažas (fermentuotas padažas, inspiruotas senovės romėnų), pagamintas iš… voverių. Taip, „Noma“ visuomet sugeba nustebinti.

 

Didžioji dalis naujo sezono meniu fokusuojasi ties šiaurinių elnių ir specialių laukinių ančių (angl. mallard duck) mėsa įvairiomis dalimis. Būtent skirtingas laukinių gyvūnų dalis ir nori atskleisti kulinarijos pasaulio genijai. Be abejo, įtrauktos ir įvairios miško gėrybės bei augalai.

Visą žinomo tinklaraštininko ir maisto eksperto patirtį galite rasti štai čia.

Sekti jį galite čia: