Top

Latviai stebina netikėtais dienos pietų sprendimais

 Tekstas: Urtė Mikelevičiūtė, nuotraukos: Valerija Stonytė, asm.archyvas

„Restorans 3“, vienas TOP Latvijos restoranų, patekęs į „White Guide Nordic“ (74 vieta) ir „White Guide Baltic“ (19 vieta), žinomo restorano „3 Pavaru“ jaunesnysis brolis, pasiūlė truputį kitokį dienos pietų konceptą nei įprasta.

Šis restoranas, kuris puoselėja nepaveiktus industrializacijos ir žmogaus produktus, t. y. laukinių gyvūnų mėsa, žuvis, uogos, žolelės, bei itin vertina regioninę bei lokalią produkciją, pasiūlė dienos pietus valgyti dalijimosi ir ragavimo principu.

Kaip atsikleidė Juris Dukalskis, pagrindinis šefas, kuris dažnai lankosi ir Lietuvoje, pristatydamas ir atstovaudamas Latvijos skoniams, idėja pasiūlyti pietums 15 skirtingų patiekalų pasiteisino iškart. „Mes pasiūlėme rinktis iš plataus karštųjų, šaltų starteriųir įvairių užkandžių meniu. Patiekalai gaminami daugiausiai iš lokalių žuvies, jūrų gėrybių, mėsos produktų ir vegetariškų bei veganiškų opcijų. Svečiai pripratę vystomos organiškos ir natūralaus maisto idėjos patiekalus ragauti vakarienių metu. Tačiau mes nusprendėme suteikti žmonėms galimybę ir pietums paragauti įvairaus sezoninio, šviežio ir mūsų koncepciją atspindinčio maisto. Ypač tinka tiems, kurie mėgsta ragauti ir atrasti skirtingus skonius. Pas mus ateina kolektyvai, draugų kompanijos, kurie ir dienos metu skiria valandėlę gastronominei kelionei“, – pasakojo šefas.

Adresas: Kalēju iela 3, Centra rajons, Riga, Latvia

Restoraną galite sekti čia.

Restorans 3