Top

Lasis – kokteilis, atkeliavęs iš Indijos

Tekstas: Urtė Mikelevičiūtė, nuotrauka: unsplash.com

Kiekvienais metais yra paskelbiamos metų virtuvės. 2018-aisiais ji su Korėjos ir Filipinų virtuvėmis dalijosi pasaulio geidžiamiausių statusu. Paskelbtų metų virtuvių judėjimas pasireiškia tuo, kad suaktyvėja restoranų, ruošiančių tokias virtuves, veikla ir valgytojai. Garsiausi ir lyderiaujantys šefai diktuoja sąlygas ir tendencijas, įsitraukdami į savo meniu įkvėptus, pavyzdžiui, indiškos virtuvės prieskonius ar patiekalus. Atsiranda vis daugiau ruošiančių gatvės maistą maisto furgonėliuose…

Šie metai  indiško greito maisto ir ne tik jo atgimimo metai

Populiarūs kariai su tikka masala priešaky ir galybe kitų karių bei šio interpretacijų. Ėriena, ruošta pagal indiškus receptus, keliauja į buritas, ruošiama masala pica, vištienos tandoori kepsniai, įvairūs suktinukai, indiški dubenėliai, salotos, lęšiai, paneer sūris ir auksinis pienas (Golden Milk).

Apie kurį jau rašėme:

Beje, cukrus ir taip seniai nebemadingas. O prie agavų ir palmių natūralių cukraus pakaitalų prisijungia ir datulių sirupas.

Indiškas lasis

Pristatome ir dar vieną populiarų indiškos virtuvės atstovą, galintį tapti puikia alternatyva pieno ar ledų kokteiliui. Tai – indiškas lasis.

Gėrimas gali būti ir saldus, ir sūrus. Populiaresni saldesni – mangų ar kitų vaisių bei uogų.

Indiško lasio pagrindą sudaro natūralaus jogurto, virinto vandens ir lieso pieno. Tuomet jis gardinamas įvairiais vaisiais, uogomis, žalumynais bei prieskoniais. Bananų, braškių, mėlynių ar minėtas mangų. Galima gardinti truputėliu cukraus arba datulių sirupu. Vienas populiaresnių prieskonių – kardamonas.

Bananų ir mėlynių indiškas lasis

INGREDIENTAI:

500 g jogurto

150 ml šilto vandens

250 g mėlynių

1 banano

80g dautulių sirupo (arba rudojo cukraus)

½ šaukštelio kardamono

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai išplakite.