Top

Kaip suvilioti virtuvės šefą (tinka ir barmenams bei someljė)?

Tekstas: Urtė Mikelevičiūtė

Charizmatiškas, siekiantis užsibrėžto tikslo, kūrybingas ir atsakingas, subtiliai juokaujantis, dažniausiai tatuiruotas ir raumeningas. Su mažyčiu, bet itin mielu pilvuku, iš išorės atrodo truputį piktas, bet išties yra šiltas ir mielas. Kalba mažai, bet labai teisingai. Gamina taip skaniai, kad gal net skaniausiai. Dažniausiai labai gražus ir apsimeta, kad toks nėra, kas suteikia dar daugiau žavesio. Taip, tai jis. Šefas. Na, gal virėjas, gal barmenas, gal someljė, bet tai jis. Restorano vizitinė kortelė.

Tikriausiai kiekviena slapta pasvajoja apie tokį vyrą, kuris pusryčiams atneštų patį geriausią omletą šalyje ir duotų patį saldžiausią bučkį.

Kaip beskambėtų viskas saldžiai, visgi susitikinėti su šios profesijos atstovais nėra pati lengviausia užduotis. Bet kiekviena užduotis yra išsprendžiama, o sprendimui tereikia gairių.

20 punktų, kuriuos reikėtų žinoti, jeigu norite suvilioti virtuvės šefą:

  1. Druska ir pipirai tegul tampa jūsų geriausiais draugais. Nes jie yra jūsų vyro ar būsimo vyro geriausi draugai.
  2. Užsipirkite dešrelių, batono, koldūnų, grietinės, visuomet turėkite spirgučių, bulvių traškučių ir alaus. Truputį kumpio, vyno ir dar mėsos. Po visų fine dining reikalų virtuvės žvaigždės mielai sukrims tokių dalykų. Ar bent džiaugsis matydami kažką kito nei jų restoranų virtuvėse.
  3. Sekmadieniai, pirmadieniai ir trečiadieniai tetampa ir jūsų laisvadieniai. Taip, tai dienos, kai virtuvės šefai dirba mažiausiai ar kartkartėmis turi laisvas dienas.
  4. Rekomenduotina mėgti gerą maistą, sugebėti paragauti daug, bet vis dar išlaikyti geras formas.
  5. Jūsų mėgstamiausi kvepalai yra česnakai, kepta žuvis ir deginti riebalai. Taip?
  6. Mėgstate zyzti? Deja, zyzti gali tik tešlos maišyklė.
  7. Pripraskite žavėtis 14-os valandų darbo diena.
  8. Mokykitės gaminti. Taip, nors jūsų vyras ir yra geriausias gamintojas šeimoje, visgi po tiek laiko virtuvėje jis tikėsis, kad jūs būsite ta, kuri paruoš jam vakarienę.
  9. Beje, ši vakarienė dažniausiai bus 23 val. vakaro arba sekmadieniais ir pirmadieniais.
  10. Skaitykite ne Delfi, o www.vmgmaster.lt (ar finedininglovers.com)– juk norėsite su vyru palaikyti bendrą pokalbio temą.
  11. Esate veganė, vegetarė ar abstinentė? Tikriausiai šios profesijos vyras ne jums.
  12. Nemėgstate lyginti marškinių? Na, tada jums reikia reperio.
  13. Susitaikykite su privilegijomis paskutinę šefo darbo valandą jo išdidžiai laukti prie baro ar besimėgaujant mėgstamu gėrimu (nemokamai).
  14. Jeigu esate iš tų, kurios mėgsta susirašinėti visą dieną, tai ne, to nebus. Šie vyrai neturi laiko.
  15. Mažiau kalbų – daugiau darbų. Supraskite, tai žmonės, kurie mėgsta rezultatą, jų nepapirksite gražiomis dainelėmis.
  16. Daugiau pagyrų – mažiau pagirių. Ir niekam ne paslaptis, kad šios profesijos atstovai mėgsta degustuoti alkoholinius gėrimus.
  17. Meniškai sielai – menas geriausia dovana. Didžioji dalis virtuvės šefų yra menininkai, tad jiems puikiai tiktų išvykos, susijusios su menu.
  18. Beje, jie dievina šunis. Bet vedžioti, maitinti ir dresuoti turėsite jūs.
  19. Miškas ir pievos turi pakeisti parduotuves. Nes rinkti žoleles ir gėleles turi tapti jūsų mėgstamiausiu užsiėmimu.
  20. Ir visuomet prisiminkite, kad jūsų antroji pusė yra kūrėjas, o kūrėjui reikia pabuvimo su savimi.