Top

Savaitė, kai vakarienė gurmaniškuose restoranuose gali kainuoti vos 10 Eur

Šiemet prie kasmetinės „Gastronomijos savaitės“ prisijungia net 33 restoranai. Projekto tikslas – kad  restoranai vieną ypatingą savaitę svečiams pasiūlytų išskirtinius meniu rinkinius už fiksuotas kainas.

„Tai yra ypatinga proga metuose, kai skirtingo tipo restoranai susivienija ir plačiai atveria duris pasiūlydami ypatingus meniu, kurių kaina – 10, 20 arba 30 eurų“, – trumpai „Gastronomijos savaitės“ idėją pristato projekto partnerė,parodų ir kongresų centro „Litexpo“ Baltijos maisto ir gėrimų parodos organizatorė Lilijana Dirsienė.

Paskirkite savaitę gastronominėms patirtims

Visą savaitę nuo lapkričio 5 iki 11 d. žmonės prabangiuose Lietuvos restoranuose skirtingų patiekalų galės paragauti iš išskirtinio festivalio meniu.

„Šiai progai „Gastronomijos savaitėje“ dalyvaujantys restoranai ruošiasi specialiai. Labai džiaugiuosi, kad šiemet prie šios šventės prisijungia dar daugiau šefų ir vietų. Taip pat džiugina ir tai, kad visos jos yra savitos: nuo „Šturmų švyturio“, kur ruošiama išskirtinai tik sezoninė laukinė nešaldyta lietuviška žuvis iki Indijos įkvėptų šefo Gasparo patiekalų jo paties vardo restorane“, – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Gastronomijos savaitėsrestoranai – tarp geriausių šalyje

Šiais metais Lietuvos gastronomijos savaitėje dalyvauja net 33 restoranai ir tai yra augantis skaičius lyginant su praėjusiais metais.

„Kone pusė gastronomijos savaitės restoranų sąraše yra įvertinti ir „30 geriausių restoranų“ rinkimuose. Tarp jų yra „Amandus“, „Stikliai“, „El Mercado“, „Ertlio namas“, „Da Antonio“, „Dine“, „Šturmų švyturys“, „Telegrafas“, „Gaspar’s“, „MEAT“, „Apvalaus stalo klubas“, „Monte Pacis“, „Ieti“ ir „Monai“, – vardija E. Šiškauskienė.

Šiemet prie gastronomijos savaitės dalyvių prisijungia ir iki metų veikiantys, bet jau lankytojų pamėgti restoranai, tokie kaip viešbutyje „Courtyard Vilnius City Center“ vos daugiau nei pusmetį gyvuojantis restoranas „Solt Dining“, ispaniškos virtuvės ambasadoriai Lietuvoje – „El Mercado“ ar XVII amžiaus Pacų rūmuose įsikūrusibraserija „14 horses“.

„Svečius pasitiksime su iš kojų verčiančiu silkės užkandžiu, tęsime vakarą su kukurūzinio viščiuko palyda, o desertui – nuostabus moliūgų desertas, patiekiamas kartu su moliūgų kava. Vegetarams užkandžiui pasiūlysime salotas iš daržovių, auginamų mūsų pačių ūkyje, o pagrindiniam patiekalui – nuostabus spragintų grikių rizotas“, – savo ypatingą „Gastronomijos savaitės“meniu atskleidžia „14 horses“ virtuvės šefas Andrius Kubilius.

„Sutrauksime kuo įvairiausią publiką ir suteiksime galimybę persikelti į saulėtąją Ispaniją, kur maisto ragavimas yra bendravimo forma. Keliausime po skirtingus Ispanijos regionus, pažinsime jos skonius, dalysimės gardžiu maistu, draugija ir puikia nuotaika“, – apie „Gastronomijos savaitės“planus savo restorane pasakoja „El Mercado“ šeimininkė Vija Zanevė.

Kasmet renkamas restoranas-žvaigždė

„Lietuvos gastronomijos savaitę“ vainikuos tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF, kuri vyks lapkričio 8–10 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Jos metu bus paskelbtas ir geriausias restoranas – „Gastronomijos savaitės žvaigždė“.

„Lietuvos gastronomijos savaitės“ iniciatoriai – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, partneriai – parodų ir kongresų centras „Litexpo“.