Top

Pirmoji virėjų ir barmenų konkursų apžvalga: triumfavo „Trinity“ bei duoklė socialinei integracijai

Tekstas: vmgmaster.lt, nuotraukos: „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“

Vakar prasidėjusioje „HoReCa“ sektoriui skirtoje parodoje „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ paaiškėjo pirmųjų konkursų nugalėtojai.

Konkurse renkant Geriausio virėjo ir barmeno komandą pirmąją vietą iškovojo Kristijonas Juknevičius ir Vilius Ručinskas, restoranas „Trinity“, Vilnius.

Apie jų naują meniu taip pat neseniai rašėme savo portale.

„Trinity“ visus nustebino nauju kokteilių meniu: jame – 10-ies Vilniaus barų istorijos

Nugalėtojų paslaptys

Kaip komentavo „Trinity“ baro vadovas ir barmenas Kristijonas Juknevičius, prieš kurdami gėrimo ir užkandžio derinį, jie išsikėlė sau tris tikslus:

  1. Stengtis sukurti subalansuotą derinį;
  2. Tinkamai panaudoti rėmėjų produkciją;
  3. Išlaikyti klasiką gastronomijoje ir miksologijoje.

„Šiam metų laikotarpiui pasirinkau gaminti kokteilį remdamasis klasikiniu rudens deriniu – romu su juodąja arbata. Naudojau mangų tyrę, kad sustiprinčiau ryšį tarp gėrimo bei užkandžio. Čempionato metu išviriau Cordial naudodamas juodąją arbatą ir citrinų žieveles. Prie viso šio derinio vienas pagrindinių ingredientų buvo dviejų skirtingų romų mišiniai, kurie kokteiliui suteikė dūmo bei prieskoningumo. Šefas Vilius pagrindiniui patiekalui parinko antieną, kuri puikiai dera su vaisiškumu,“ – atskleidė Kristijonas.

Tik per žingsnį nuo aukščiausios pakylos liko Paulius Stoškus („Vyrai virtuvėje“) ir Vilius Šukys („Trendy bar“).
Rudenėjančio miško temą pasirinkę kūrėjai kokteilį serviravo ant medžio lentos, puošdami derinį spygliuočių šakelėmis.
Trečioje vietoje atsidūrė Nauris Laukaitis ir Darius Klimavičius, atstovaujantys Kauno kolegijai (Technologijų fakultetas, Kaunas). Jie ruošė džino su laimu, gardintą sezoninėmis piure, kokteilį

Konkurso metu komanda per 1 valandą turi parengti užkandžio ir kokteilio derinius. Vertinamos ne tik skoninės savybės, bet ir profesionalumas.Vertinimo komisijos nariai: Milan Erić (DE), Arnoldas Zariankinas (LT), Tomas Rimydis (LT), Tomas Pletaras (LT), techninis teisėjas Stanislav Kizenevič (LT).

Dar vienas konkursas skirtas skatinti mokinių su specialiaisiais ugdymosi poreikiais socialinę integraciją visuomenėje

Šiandien taip pat vyko konkursas Geriausias virėjas SUP mokinys

Jo nugalėtoju tapo Laimis Kairys (Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centras, asistentė Monika Jovaišaitė).

Antrą vietą užėmė Paulina Rimpovaitė (Kauno maisto pramones ir prekybos mokymo centras, asistentė Gailute Ivanauskaitė), o trečią – Oleg Kartunovič (Vilniaus technologijų mokymo ir reabilitacijos centras, asistentė Vilija Kazlauskaitė).

Konkursas skirtas skatinti mokinių su specialiaisiais ugdymosi poreikiais socialinę integraciją visuomenėje. Mokiniai ruošė vieno kąsnio užkandžius (patiekiami šaukštuose) 4 asmenims, parodydami pjaustymo įgūdžius, suderindami produktų skonius ir atskleisdami kūrybiškumą.

Konkurso Geriausias virėjas SUP mokinys 2018 vertinimo komisijos nariai: Halina Višnevskaja, Janina Galubavičienė, Astera Tenkutienė, techninis teisėjas Stanislav Kizenevič.