Top

„Trinity“ visus nustebino nauju kokteilių meniu: jame – 10-ies Vilniaus barų istorijos

Tekstas: Augustė Tamulytė, nuotraukos: „Trinity“

Restoranas ir baras „Trinity“ visus pribloškė nematytu kokteilių meniu – jame duoklė 10-iai Vilniaus barų. Kiekvienas kokteilis sukurtas specialiai pagal vietos charakterį, aurą ir bendradarbiaujant su tos vietos profesionalais.

„Kai kuri naują meniu, turi sugalvoti tai, ko žmonės dar nėra matę“, – taip apie idėją sukurti kokteilių meniu, apjungiantį ne tik skonius, bet ir aplinkinius senamiesčio barus, pradeda pasakoti „Trinity“ baro vadovas Kristijonas Juknevičius. Kiekvienas iš 10-ies meniu esančių kokteilių buvo kuriamas taip, kad kuo tiksliau atspindėtų pasirinktą barą, kurio pavadinimas ir skirtas gėrimui. Nors dažnas galėtų pagalvoti, jog tai – reklama konkurentams, Kristijonas sako, kad komanda iš tiesų norėjo parodyti, jog ne tik „Trinity“ yra faina vieta ir taip paskatinti bendradarbiavimą tarp sostinės barmenų.

„Pranciškonai“

Kristijonas: Ši vieta priklauso pirmajam Lietuvos someljė Dainiui Vasiliauskui, tad užduotis sugalvoti kokteilį su vynu buvo labai rimta. Porą savaičių eksperimentavęs, padariau kokteilį ir jiems.

„Distilerija“

Kristijonas: „Distilerijai“ norėjome sukurti alaus skonio Gin and Tonic, nes jų asortimente Gin and Tonic IPA. Apynių, kurie alui suteikia charakterį, yra šimtai rūšių, todėl daug bendravome su „Distilerijos“ baro kolektyvu – jie patarė, ką pasirinkti.

„Materialistė“

Kristijonas: Kaip įsivaizduoji žmones, kurie lankosi materkėje? Jie būna inteligentiški, pasitempę, gražiai atrodo, žodžiu, classy. Koks kokteilis yra labiausiai classy? Tikriausiai Dry Martini. Tačiau jį interpretavome. Kokteilis ruošiamas su degtine, vermutu, šeivamedžiu bei mėtos likeriu. Alyvuoges pakeitėm brandintu alyvuogių aliejumi su šviežiomis pasifloromis.

„Sugamour“

Kristijonas: „Sugamour“ – išskirtinė desertinė. Norėjome sukurti kokteilį, kuris atrodo nekaltai – kaip kapučino puodelis (juokiasi). Labai smagu, kad jie mūsų sukurtą kokteilį įtraukė ir į savo meniu pavadinimu „Sugamour by Trinity“.

„The Bubbles. Champagneria“

Kristijonas: Tokiai vietai būtinai turėjome sugalvoti kokteilį su šampanu. Sujungėme du klasikinius kokteilius į vieną – Champagne Cocktail (šampanas ir konjakas) bei Kir Roayl (šampanas ir juodųjų serbentų likeris). Buvęs baro vadovas Algirdas sugalvojo serbentų likerį pateikti ikriukų forma. Tai užtrunka, bet procesas žiauriai įdomus. Naujas meniu visada atveria naujas galimybes ir iššūkius. Atrodo, dėl jų ir gyvename (šypteli).

„Bardakas“

Kristijonas: „Bardakas“ – nusirovę žmonės. Sukūrėme crazy kokteilio Long Island versiją. Klasikinį kokteilį, papildytą morengine pasiflorų puta ir Unicorn Teers, patiekiame rankų darbo taurėse, kurios taip pat atitinkamai crazy.

„Alchemikas“

Kristijonas: „Alchemikui“ norėjome padaryti kokybišką, gerą džino putojantį gėrimą (angl. fizz) – kokteilį, kuris būtų gerai subalansuotas, turėtų vaistažolių, prieskonių ir visko faino. Kaip ir parašyta meniu: „Herbal, spice and everything nice.“

„Anna Mesha“

Kristijonas: Kadangi „Anna Mesha“ dažnai organizuoja disco vakarus, sugalvojome padaryti disco stiliaus kokteilio Tequila Sunrise versiją. Sintetines apelsinų sultis pakeitėme šviežiomis, o ant viršaus pilamą grenadiną – trijų likerių mišiniu. Ir, žinoma, papuošėme klasika tapusia sintetine vyšnaite. Čia taip žiauriai oldschool. Supras tie, kuriems dabar apie keturiasdešimt.

„King&Mouse“

Kristijonas: Viskio baras „King&Mouse“ nėra vieta, kurią visi žino, bet jie turi daugybę viskių, du kartus per metus keičia kokteilių meniu. Yra sukūrę net savo viskį! Neatsitiktinai kokteilyje panaudojome tris skirtingus viskius, rudojo cukraus ir levandų ekstrakto sirupą, Angostura Bitter. Kadangi kokteilis turėtų būti papuoštas apelsino žievele, sugalvojome ją apkirpti figūrinėmis žirklėmis, susukti ir padaryti karūną, taip atliepdami baro pavadinimui. Kūrėme taip, kad kokteiliai iš tiesų atspindėtų pasirinktas vietas.

„Trinity“

Kristijonas: Kaip išbandyti barmeną? Paprašykite Daiquiri. Šis kokteilis ir mūsų baras man yra neatsiejami. Trejybė, trys ingredientai – romas, žalioji citrina, cukrus. Kai kurie šaltiniai teigia, jog žmogus, sukūręs šį kokteilį, pasakė „Dalinkis su kitais“, todėl kai žmogus užsisako Trinity, mes jam pagaminame du kokteilius iš karto. Antruoju galima su kažkuo tiesiog pasidalinti – galbūt tai bus naujos pažinties pradžia (šypteli).