Top

Septynių Vilniaus viešbučių restoranai į šventinius pietus sukvietė „Caritas“ lankytojus

Pranešimas spaudai.

Septynių didžiausių sostinėje veikiančių tarptautinių viešbučių restoranai gruodžio 18 d. maistą ruošė ne tik savo svečiams, bet ir Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ socialinės pagalbos ir integracijos centro „Betanija“ lankytojams. Jau ketvirtus metus iš eilės viešbučiai dovanoja Kalėdinę šventę nepasiturintiems vilniečiams.

„Mūsų žmonės būna labai laimingi, sulaukę tiek dėmesio. Dauguma jų yra vieniši, stokojantys ne tik materialinių, apčiuopiamų dalykų, bet ir tarpusavio  bendravimo, palaikymo, pripažinimo. Manau, šie pietūs, kiti panašūs solidarumo gestai padeda įveikti atstumą – „atskirties mūrą“, skiriantį „nepatrauklius“ visuomenės narius nuo „patrauklios“ daugumos. Džiugina, kad tokios iniciatyvos imasi verslo sektorius, skatindamas kitų visuomenės grupių socialinę atsakomybę“, – sakė Miroslavas Seniutis, socialinės pagalbos centro „Betanija“ vadovas, šiuos pietus apibūdindamas kaip susitikimą.

Susitikimą tų, kurie egzistencijos paribiuose, ir tų, kurie turi, kuo dalintis.

„Žmonėms, kurie lankosi „Betanijoje“, už sotumo jausmą svarbiau, kad kažkam kitam tu esi žmogus, dėl kurio verta ateiti, nuo kurio akys nenusukamos, į kurį pažvelgiama atviru žvilgsniu. Labai vertiname, kad viešbučių darbuotojai patys ateina į „Betaniją“, patys gamina ir patarnauja čia besilankantiems žmonėms. Jie neša susitikimo žinią“, – kalbėjo M. Seniutis.

Akcijoje jau ne pirmą kartą dalyvauja viešbučiai „Radisson Blu Royal Astorija“, „Radisson Blu Hotel Lietuva“, „ Comfort Hotel LT Rock’n’Roll Vilnius“, „Novotel Vilnius Centre“, „Holiday Inn Vilnius“, „Kempinski Hotel Cathedral Square“, šiemet prie jos prisijungė ir neseniai duris atvėręs „Courtyard Vilnius City Center“.

Šis kalėdinis susitikimas yra ir puikus įrodymas, kad tarsi konkuruoti tarpusavyje turintys viešbučiai, gali susivienyti ir ranka rankon bedradarbiauti siekdami bendro tikslo – padėti žmonėms, kuriems kasdien reikia pagalbos, sukurti jiems įsimintiną Kalėdų šventę.

Pasiruošimas jai prasideda jau prieš kelias savaites: restoranų šefai aptaria, kas gamins kokius patiekalus ir pan.  Ir taip jau ketvirtus metus  viešbučių darbuotojai: virėjai, patarnaujantis personalas, administracijos atstovai  – susiburia „Betanijos“ virtuvėje, gamina maistą ir pateikia jį lankytojams.