Top

Pusryčių rekomendacija – virti kiaušiniai: su krienais ir ikrais bei grybais, kanapėmis ir lašiniais

Apie receptą:

Kiaušinis – vienas universaliausių produktų. Pusryčių metu dažnai restoranuose jis sutinkamas įvairiomis versijomis: nuo Benedikto kiaušinių iki omleto ar kiaušinių, virtų žemoje temperatūroje…Pati paprasčiausia ir įspūdingiausia kiaušinio paruošimo forma – virimas, būna užmirštama. Išvirtas kiaušinis su kreminiu tryniu, pateiktas su priedais gali tapti jūsų išskirtinumu.

Patiekimas: 

Patiekti rekomenduojame ant samanų, šieno, žolės ar grūdų.

Receptas: Tadas Eidukevičius, nuotraukos: Augustė Tamulytė

Pristatome receptų rubriką, kurios pagrindinis kūrybinis šefas – Tadas.

Tadas Eidukevičius profesionalioje virtuvėje pradėjo dirbti prieš 8 metus. Žinių sėmėsi iš geriausių Lietuvos virėjų, tarp kurių – Ernestas Viršilas ir Artūras Naidenko. Pastaruosius trejus metus gilina savo žinias Ispanijoje – studijuoja restoranų vadybą ir gastronomiją GASMA. Dirbo su Sergio Bastardu, Begoña Rodrigo, Quise Barella. Jo aistra – baltiškoji gastrokultūra.

Parsisiųskite technologinę kortelę ir iškart įtraukite į savo meniu!

PARSISIŲSK.

Technologinė Lentelė. VMGMaster. Kiaušiniai su krienais ir ikrais
Technologinė Lentelė. VMGMaster. Kiaušiniai su grybais ir lašiniais

Virti kiaušiniai

I su krienais ir ikrais

II su grybais, kanapėmis ir lašiniais

PATEIKIMAS

Kiaušinis su ikrais ir krienais

1 asm.

1 virtas kiaušinis

20 g lašišos ikrų

5 g  krienų

GAMINIMAS

  1. Atidaryti kiaušinį.
  2. Ant kiaušinio uždėti krienus bei ikrus.

ALERGENAI: žuvis, sulfitai

KIAUŠINIO VIRIMAS:

GAMINIMAS

  1. Puode užvirti vandenį.
  2. Į verdantį vandenį sudėti kiaušinius ir virti 7min 20 sekundžių.
  3. Kiaušinius atvėsinti ledo vonelėje.
  4. Prieš patiekiant kiaušinis pašildyti 62 laipsnių vandens vonelėje.

ALERGENAI: kiaušiniai

PATEIKIMAS

Kiaušinis su grybais, kanapėmis ir lašiniais

1 asm.

1 virtas kiaušinis

25 g keptų grybų

GAMINIMAS

  1. Atidaryti kiaušinį.
  2. Ant kiaušinio uždėti keptus grybus bei sezonines žoleles.

ALERGENAI: kiaušiniai, pieno baltymai

KIAUŠINIO VIRIMAS:

GAMINIMAS

  1. Puode užvirti vandenį.
  2. Į verdantį vandenį sudėti kiaušinius ir virti 7min 20 sekundžių.
  3. Kiaušinius atvėsinti ledo vonelėje.
  4. Prieš patiekiant kiaušinis pašildyti 62 laipsnių vandens vonelėje.

ALERGENAI: kiaušiniai

INGREDIENTAI:

Grybų, kanapių ir lašinių įdaras

300g

320 g sezoninių grybų

200 g grietinėlės

20 g kanapių sėklų

2 g kmynų

150 g svogūnų

100 g morkų

GAMINIMAS

  1. Svogūnus, morkas bei grybus supjaustyti brunoise.
  2. Sūdytus lašinius supjaustyti juostelėmis bei ištirpinti keptuvėje.
  3. Grybus bei svogūnus apkepti keptuvėje. Didžiajai daliai vandens išgaravus, supilti grietinėlę, suberti kmynus, pavirti iki kol sutirštės.
  4. Kitoje keptuvėje apskrudinti kanapių sėklas.
  5. Grybus sumaišyti su kanapių sėklomis.

ALERGENAI: pieno baltymai