Top

Kiek duonos rūšių, skirtingų pyragėlių ar kitų kepinių reikėtų turėti savo asortimente?

Tekstas: VMG Master

Visai neseniai dalinomės straipsniu apie virėjų, konditerių bei duonkepių profesijos niuansus. Prie viso to, pridedame ir atmintinę, kiek rekomenduotina duonos, pyragų ar pyragaičių rūšių vertėtų turėti savo meniu. Jeigu esate…viešbutis, bistro, restoranas ar gurmaniškos produkcijos parduotuvėlė.

 

Apie virėjus, konditerius bei duonkepius: profesijų skirtumai ir niuansai

Šefo patarimai, kiek duonos rūšių, skirtingų bandelių ar gardėsių reikėtų turėti savo asortimente

Jeigu esate viešbutis…

Viešbutyje, kur tempai yra nežmoniški, patartina turėti bent 4 duonos rūšis, iš kurių bent dvi būtų be pieno produktų. Paskutinės tendencijos rodo, kad žmonės vis labiau ir labiau yra linkę rinktis sveikus produktus, todėl duona privalo būti pagaminta iš aukščiausios rūšies produktų. Taip pat reikia paminėti, kad nerafinuotų miltų duona yra vienas privalumų.

Nereikia pamiršti minkštų, purių ir amą atimančių sviestinių duonų. Vienas pagrindinių briocheduonelės, kuri be galo madinga ruošiant pusryčius.

Daugelis viešbučių lankytojų linkę pasirinkti saldžiosios konditerijos gaminius prie puodelio rytinės kavos ar arbatos. Mes siūlome įtraukti 6 saldžiosios konditerijos gaminius į savo pusryčių asortimentą. Tokie klasikiniai kepiniai, kaip migdolinis kruasanas ar šokoladinė napolitana, privalo rasti savo vietą jūsų pusryčių meniu.

Kitos bandelės bei sluoksniuotos tešlos gaminiai labiau priklauso nuo sezono ir klientų kilmės. Pavyzdžiui, obuolių pyrago kerams negali atsispirti nė vienas pusryčiautojas, tad kodėl jo nepasiūlius?

Jeigu esate bistro…

Jums vertėtų apsvarstyti galimybę pirkti jau pagamintus pyragus, tortus bei mini desertus. Kodėl? Visų pirma, jūs tikriausiai neturėsite tokių pajėgumų, kokius turi didesnės apimties gamintojai. Visų antra, tokios įmonės turi galimybę mechanizuoti procesus ir sumažinti savikainas bei išlaikyti tą patį kokybės lygį. Dėl mažesnės kainos jūs galite sumažinti savikainą, visgi jums nereikės pirkti papildomos įrangos, mažiau bus suvartojama elektros iš personalo kaštų. Užsienio praktika rodo, kad didžioji dalis kavinukių bei kavinių dirba su profesionaliais tiekėjais.

Jeigu esate restoranas…

Turint galimybes, be abejo, siūlome didžiąją dalį produkcijos gaminti patiems, tačiau kalbant apie pyragus, pyragėlius visuomet rekomenduojama turėti šaldytų atsargų. Juk dažnai atsiranda ekstra renginiai, kuriems prireikia didelių kiekių kruasanų, pyragaičių ar netgi torto.

Jeigu esate gurmaniškos produkcijos krautuvėlė…

Sūrio ar kitos gurmaniškos krautuvėlės, ypač Lietuvoje, neišnaudoja visų galimybių. Ar jūs įsivaizduojate, jeigu prie sūrio, pašteto ar saulėje džiovintų pomidorų pasiūlysite šviežios duonos, pyragaičių ar kruasanų? Jums tereikia vienos orkaitės bei šaldiklio. Po keliolikos minučių kepimo jūs turėsite šviežių kepinių. O gal laukiantiems pasiūlysite ir kavos ar arbatos?

VMG Master rekomenduoja:

Tokios įmonės, kaip „Mantinga“, dirba su aukščiausio lygio konditeriais, kurie išmano savo darbą ir geba paruošti aukštos kokybės produkciją. Beje, visi žinome – jei ir savo restorane norėtumėte pagaminti putėsių tortą, jį jums tektų užšaldyti, taip kad nėra reikalo vengti šaldytos konditerijos produkcijos.

Nuorodos į gaminių katalogą ČIA:

Saldūs pyragėliai

Duonos gaminiai