Top

Kaip sumažinti galvos skausmą ruošiant furšetinius užkandžius? Kitokie krepšelių panaudojimo būdų

Dirbantys viešojo maitinimo sektoriuje paantrins – furšetai ir išvežamieji renginiai yra restoranų duona, tačiau virtuvei tai – košmaras. Kuo galėtume pakeisti sumuštinukus, lavašų suktinukus ar nemirštančią lašišos gravlax su riekele citrinos ir garbanotosios petražolės žaluma? Išvažiuojamųjų renginių asortimentas neturi tuo pasibaigti. Tad šiandien mes dalijamės idėjomis, kuo galima paįvairinti asortimentą ir kaip sumažinti galvos skausmą ruošiant furšetinius užkandžius.

Krepšelių pasiūla auga

Jeigu prieš dešimtį metų tiekėjų kataloguose galėjome rasti tik poros tipų krepšelius – „Krepšelis saulutė“ arba „Šulinėlis“, dabar jų yra įvairiausių formų ir pagamintų iš skirtingų tešlos tipų. Krepšeliai tinka ne tik sūriems, bet ir vieno kąsnio desertams ruošti. Peržvelgę kelių konditerijos gamintojų katalogus pastebime, kad jau galima įsigyti cilindro ar vieno kąsnio apvalius krepšelius, cilindrus su kampiniu pjūviu, semi sferos formos krepšelius, akiai patrauklius  kvadratinius ar apvalius krepšelius… Rūšių yra įvairių, o jų galimybės beveik neribotos.

Ką verta prisiminti prieš siūlant vieno kąsnio užkandžius?

Visų pirma, produktas turėtų būti prieinamas didžiajai daliai dalyvių, tai yra – turėti kiek įmanomai mažiau alergenų. Taip pat svarbu nepamiršti, jog skoniai privalo būti įprasti, ne per įmantrūs arba su minimaliomis modifikacijomis. Kitas svarbus kritinis taškas – produktas, kurį jūs siūlote, turėtų turėti galimybę nekeisti savo organoleptinių savybių bėgant laikui. Kitaip sakant, jei jūs pardavėte krepšelius ryte ir klientas juos ant stalo laikys 4 valandas, jie privalo likti nepakitę, neįmirkę, nesuglebę ir, svarbiausia, nesugedę.

Kokius įdarus pasiūlyti išvažiojamiesiems renginiams ir kokius ingredientus rinktis?

Kuo toliau, tuo labiau kiaušinio tipo įdarai, dar geriau žinomi kaip kišas, užima silkių ar mišrainių vietas. Kišai gali būti įvairūs. Pats gaminimo procesas yra ypač lengvas – tereikia supilstyti kiaušinių mišinį į krepšelius ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol kiaušinių temperatūra pasieks 72 laipsnius. Vienas iš publikos numylėtinių yra kišas su miso pasta, kichi prieskoniais bei rūkyta žuvimi. Kitas universalus įdaras yra bulvės su kastiniu arba įdarai iš stipresnio skonio sūrių su įvairiausiomis uogienėmis, vienas iš daugelio favoritų – bri su gervuogių uogiene arba gorgoncola su abrikosų džemu.

10 kitokių krepšelių patiekimo būdų:

  • Krepšelius galima dekoruoti aukso drožlėmis – taip jiems suteikiant daugiau prabangos.
  • Nudažykite juos valgomais dažais ir pasiūlykite svečiams visą vaivorykštės paletę.
  • Serviruokite pagardus ant apversto krepšelio!
  • Juos užkepkite su pasirinktais įdarais.
  • Serviruodami pažaiskite su skirtingomis formomis bei išdėliojimo sprendimais.
  • Juos naudokite ne tik sūriems, bet ir saldiems užkandžiams, pavyzdžiui, apdenkite juos šokoladu ar karamele.
  • Dekonstruokite užkandį krepšelyje: jį sulaužykite ir naudokite kaip pabarstukus.
  • Tieksite skirtingų sūrių? Paruoškite degustaciją iškart: skirtingas sūrių rūšis sudėkite į krepšelius ir pagardinkite tinkama uogiene ar džemu.
  • Būtinai išbandykite rekomenduotinus kišų įdarus!
  • O kartais ir tradicinius derinius tereikia paruošti patraukliai ar pagardinti netikėtu prieskoniu.

„VMG Master“ rekomenduojamų krepšelių pasiūlą rasite štai čia.

http://www.mantinga.lt/lt/produktai/teslos-gaminiai/kiti-teslos-gaminiai