Top

10 Lietuvos šefų bei konditerių ruošiasi užšaldyti savo patiekalus

Pranešimas spaudai, nuotraukos: Robertas Daskevičius, projektas www.52kartai.lt

Panašu, jog šių metų HoReCa sektoriaus atstovams skirtoje parodoje, – tikras naujienų festivalis. Tiekėjai ruošiasi ne tik pristatyti tendencijas, bet ir stebinti unikaliais sprendimais. Savaitgalį vyksiančioje „BaltShop BaltHotel BaltGastro 2018“ UAB „Sangaida“, bendradarbiaudama su „Ledo meistrais“ ir 10 Lietuvos šefų bei konditerių, pristatys kūrinius, įšaldytus ledo luituose.

Ekaterina Buldakova, Tomas Rimydis, Ali Gadžijevas ir kiti žinomi virtuvės šefai bei konditeriai įšaldys savo gamintus patiekalus ir desertus…lede!

Dabartinės gyvenimo būdo tendencijos persikelia ir į viešojo maitinimo sritį. Naujos kolekcijos kuriamos ieškant įkvėpimo gamtoje, atkartojant medžių ir kitų augalų motyvus. Vertinami rankų darbo gaminiai. Indų, virtuvės įrankių ir įrangos gamintojai inovatyvias technologijas derina su gilias tradicijas turinčiais gamybos metodais. Taip užtikrinamas krištolo ir porceliano tvirtumas, o tuo pačiu ilgaamžiškumas.

„Stiklo ir porceliano gamintojai dabar ypač vertina tradicinius gamybos būdus, rankų darbo gaminių vertę. Panaudoję modernias gamybos technologijas jie ne tik užtikrina indų atsparumą dūžiams, įbrėžimams ir skilimui. Nostalgiškos retro, užmiesčio stiliaus kolekcijos, prabangūs klasikinių raštų indai ir įrankiai vėl kuriami taip, kad turėtų ypatingą vertę ir džiugintų ne vieną giminės kartą,“ – naujausiomis tendencijomis dalinasi UAB „Sangaida“ rinkodaros vadovė Milda Poderytė.

Ilgaamžiškumo tema įkvėpė „Ledo meistrų“ vadovą Paulių Orlovą ir 10 Lietuvos virtuvės šefų įšaldyti įvairius patiekalus lede. Visgi ledas, kurio pagrindinė savybė taip pat yra laikinumas, gali išsaugoti trapius meno kūrinius lėkštėje ir leisti pasigrožėti virtuvės menu ilgiau.

„Ledo meistrai“ jau sustingdė lede gėles, indus, gėrimus, pirmieji suorganizavo ledo skuptūrų festivalį. „Specialų ledo luitą reikia šaldyti 4 paras, jį paruošti reikia ne tik specialios gamyklinės įrangos, bet ir įgūdžių bei ypatingų įrankių. Kiekvienam patiekalui įšaldyti prireikė 6 valandų atidžios priežiūros ir kruopštaus darbo, kad patiekalas būtų tam tikroje pozicijoje ir tam tikru kampu. Kietas ledo luitas turi tapti gražiu meno kūriniu, o kartu išryškinti jame esantį virtuvės šefo šedevrą,“ – papasakojo P. Orlovas.