Top

Vietoj muzikos virtuvėje klausykite…(I dublis. Interviu su daug keliaujančiu ir ragaujančiu verslininku)

Daugiau nei dvejus metus maisto pasaulį tyrinėjančioje laidoje „Skonio iššūkis“ – pokalbiai su žmonėmis, keičiančiais Lietuvos gastronominio pasaulio kultūrą ir maisto filosofiją.

Geriausi skirtingų kartų virtuvės šefai, mokslininkai, verslininkai, įvairių sričių profesionalai, knygų autoriai, tinklaraštininkai, populiarių iniciatyvų kūrėjai – visus juos vienija maistas.

„VMG Master“ videotekoje nuo šiol aktualių laidų serija.

Pirmąją laida, kuria dalinamės, – su verslininku, kuris maisto pasaulį išmano daugiau nei statistinis žmogus. O kartais net ir daugiau nei statistinis restorano darbuotojas.

Verslininkas – restoranų ir gero maisto specialistas

Laidos svečias – Saulius Pačekajus. Jis – ne tik verslininkas ir programuotojas, bet ir puikiai maisto kultūrą išmanantis žmogus. Saulius yra vienas tų, kurį restoranai turi nešioti ant rankų, nes jis – dažnas jų svečias. Arba truputį bijoti – vyras daug keliauja, ragauja, gamina ir puikiai supranta kokybę.

Laidoje „Skonio iššūkis“ vyras dalijasi savo steikų gaminimo patirtimi ir paaiškina, kodėl termometras yra neatsiejamas virtuvės įrankis, kaip ir keptuvė, bei išsako savo nuomonę apie lietuviškų restoranų lygį bei jų kultūrą.

Maisto gaminimas jam – ne tik hobis, bet ir tam tikras saviraiškos būdas. Domėjimasis virtuvės subtilybėmis ir naujovėmis Sauliui Pačekajui yra kasdienybės dalis. Verslininkas beveik visų kelionių metų didelę laiko dalį skiria žinomų restoranų bei barų lankymui.

Dėl skonio galvą pametęs verslininkas buvo pasiryžęs net emigruoti. Tačiau dar šiemet garsaus šefo Liutauro Čepracko surengti pirmieji Lietuvoje maisto gaminimo kursai sulaikė S. Pačekajų nuo tokio kardinalaus sprendimo. Kaip jis pats teigia: „Šie maisto kursai buvo geriausia investicija.“ Tiesa, Saulius studijavo „Someljė mokykloje“, lankė „Vynas ir Draugai“ organizuojamas vyno bei šampano paskaitas.

Laidą rengia „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG).

Sauliaus įspūdžius iš kelionių bei gamybos eksperimentus galite sekti Instagram.