Top

„Netflix“ rekomendacija: druska, riebalai, rūgštis ir karštis

Tekstas: Eglė Tranaitė

Dėl „Netflix“ ir jo transliuojamų serialų pagaliau galime išgirsti talentingiausių pasaulio šefų istorijas bei aplankyti geriausius restoranus ar tiesiog pažinti maistą iš viso pasaulio.

Salt. Fat. Acid. Heat“

Naujausias „Netflix“serialas sukurtas kartu su iraniečių kilmės amerikiete virtuvės šefe ir kulinarinių knygų autore Samin Nosrat – tai duoklė kokybiško maisto mylėtojams, kurie nori dar labiau įsigilinti į pagrindines maisto gaminimo subtilybes ir pažinti pasaulio virtuvę.

Šis keturių dalių serialas – tai lyg supaprastintas maisto ruošimo vadovo rinkinys, kuris padeda žiūrovams paruošti maistą naudojant keturis pagrindinius elementus: druską, riebalus, rūgštį ir karštį.

Kiekvienam elementui skiriama nauja serija ir nauja šalis, kur su vietiniais gyventojais gaminami tradiciniai tam kraštui būdingi patiekalai: Italijoje – pesto padažas ir fokačija duona, naudojant šviežiai spaustą alyvuogių aliejų, Japonijoje serialo herojė ir šefė renka druską ir rodo, kaip gimsta sojų padažas, Meksikoje ji gamina ir marinuoja maistą naudodama žaliąsias citrinas, o Amerikoje kepa viščiuką ir pasakoja apie karščio įtaką maistui.

Samin tikslas kuriant šį serialą – kad žmonės, pažiūrėję kiekvieną seriją, būtų įkvėpti gaminti ir ruošti maistą draugams bei šeimai.

Beje, receptus, kurie rodomi seriale, galite rasti www.saltfatacidheat.com puslapyje!

Anonsas: