Top

Mažos, bet ryškios lietuviško alaus žvaigždės (I dalis)

 Tekstas: Agnė Katinaitė

Vis daugiau barų į lentynas ir alaus kranus įsileidžia mažuosius alaus rinkos žaidėjus. Dažnai labai nedrąsu priglausti mažą, niekam nežinomą gamintoją, kuris, atrodytų, dar vakar savo eksperimentus darė ir alų virė namų virtuvėje! Tačiau mūsų aludariai tokie kūrybingi ir talentingi, kad drąsiai galime didžiuotis ir jų kūrinius baro lentynose statyti prie pasaulinių žvaigždžių! Lietuvių aludariai seka pasaulines tendencijas, daryklose diegia moderniausias technologijas, naudoja kokybiškas žaliavas ir tikrai turi nesibaigiantį idėjų šaltinį! Dar visai neseniai savo alaus eksperimentus Lietuvai pristatė Sakiškės Brewery alus bei Genys Brewing Co (apie juos dar kalbėsime). Tikėjimas tuo, ką daro, ir begalinis atsidavimas ir meilė alui nuvedė šių aludarių kūrinius ne tik į kaimynes šalis, Vokietiją, Austriją, Suomiją, bet net ir Japoniją! Už šių šaunuolių eilėje rikiuojasi dar dvi daug žadančios alaus daryklos.

I dalis

Juodasis katiliukas

Trys vaikinai iš Vilniaus legendiniame Kablyje užkūrė alaus katiliuką! Kuro Aparatūros aludariai teigia, kad kompromisas – ne jų žodis, tad taip jie ir verda alų, be kompromisų. Šie gamintojai mėgsta stabilumą, tad ir jų alūs subalansuoti ir išieškoti, nebandantys įtikti šiandienai.  Šiuo metu Kuro Aparatūros asortimente rasime tris juodajame katiliuke išvirtus eksperimentus: tradicinį vokišką Gose stiliaus alų (rūgštusis elis su citrinine kalendra ir jūros druska), Hibridinį SMaSH „Vilniaus elį“ su Vienos salyklu bei Cascade apyniais ir visiškai naują „Hopfenweizen“ stiliaus apynuotą kvietinį elį, kurio kiekvienoje partijoje naudojami kitokie apynių deriniai (atsiskleidžia mangai, ananasai, bananai, mandarinai, greipfrutai ir prieskoniai).

Kuro Aparatūra galite sekti Instagram:

@kuroaparaturabrews