Top

Lietuviškas craft elitas pristatė alų su burokėliais, rozmarinais ir net braškėmis

Tekstas: Agnė Katinaitė

Specializuota alaus entuziastų įkurta parduotuvė Maukas kartu su specializuoto „Benedikto turgaus“ gurmanais surengė ALÜMBĄ – vienos dienos šiuolaikiško kraftinio alaus festivaliuką.

Lietuviškas craft elitas

Įsigijus festivaliuko bilietą – dailią degustacinę taurelę – buvo galima paskanauti Lietuvos craft elito kūrinių. Savo asortimentą pristatė aludariai (aktyvios nuorodos į gamintojų puslapius):

Gamintojai tik dar kartą įrodė, kad alaus kultūrą Lietuvoje verda.

Bravorų atstovai išsamiai pasakojo apie savo gėrimus bei suteikė galimybę paragauti išskirtinio skonio alaus su burokėliais, rozmarinais ir net braškėmis!

Sekite alaus rubriką ir sužinokite apie alaus stilius, derinimą bei pačius aludarius.

Kaip netinkamai parinktas alus gali sugadinti patiekalą?

Keletas pagrindinių alaus derinimo taisyklių

Mažos, bet ryškios lietuviško alaus žvaigždės (I dalis)